Πρόστιμο 240 χιλ. ευρώ σε αρκά κτηνοτρόφο από την Πολεοδομία! (ph)

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019 18:28

Απαραίτητη η νομιμότητα αλλά όχι με την καταστροφή ενός ανθρώπου της υπαίθρου

Ένας ακόμα τρόπος να φεύγουν οι νέοι από τα χωριά τουςΤο Δημόσιο και οι υπηρεσίες του πολλές φορές δείχνουν ένα σκληρό και ανάλγητο πραγματικά πρόσωπο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποδείξουν πως υπηρετούν το Νόμο.

Και φυσικά κανείς δεν είναι αντίθετος με τον Νόμο και δεν θεωρεί πως πρέπει κάποιος να παρανομεί.. Όλοι οφείλουμε να τηρούμε τους νόμους, αλλά καμιά φορά είναι καλό να πηγαίνουμε πιο πέρα από το γράμμα του νόμου και να μην το εξαντλούμε, αλλά να ελέγχουμε τι μπορεί να γίνει ανάλογα με την περίσταση.

Υπηρεσίες λοιπόν του Δημοσίου και συγκεκριμένα η Πολεοδομία επέβαλλε πρόστιμο ύψους 240 χιλιάδων(!) ευρώ σε κτηνοτρόφο για παράνομο ποιμνιοστάσιο, έξω από το χωριό Βάστα Μεγαλόπολης. Ένα ποιμνιοστάσιο κυριολεκτικά στη “μέση του πουθενά”, κατασκευασμένο με τσίγκους, που αποτελούν μάλιστα δωρεά γνωστής εταιρίας αναψυκτικών.

Το ποσό, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν μπορεί να το πληρώσει ο εν λόγω κτηνοτρόφος. Μάλιστα με αφορμή επίσκεψη των Αντιπεριφερειαρχών Γιαννακούρα και Ρουμελιώτη στην περιοχή, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ο κτηνοτρόφος έθεσε το πρόβλημα του και ζήτησε να γίνει κάτι, ώστε να μειωθεί το ποσό αυτό και να βρεθεί τρόπος να νομιμοποιηθεί το ποιμνιοστάσιό του, χωρίς όμως να καταστραφεί η οικογένειά του.

Ο κ. Γιαννακούρας μάλιστα ανέφερε σε δηλώσεις του πως θα πρέπει να πληρωθεί ένα συμβολικό ποσό, αφού το πρόστιμο που επεβλήθη είναι υπερβολικό, για έναν άνθρωπο που παλεύει να ζήσει την οικογένειά του, στην ύπαιθρο. Άλλωστε, όπως τόνισε, οι άνθρωποι της παραγωγής θα βγάλουν την χώρα από την κρίση και δεν θα πρέπει να τους φερόμαστε με τέτοια σκληρότητα.

Ας ελπίσουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα δουν από διαφορετική οπτική το όλο θέμα και θα βρεθεί τρόπος και να πληρωθεί ένα ποσό για το “παράνομο” ποιμνιοστάσιο και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στον κτηνοτρόφο να το νομιμοποιήσει, έτσι όπως οφείλει να πράξει.

Και ας μην ξεχνάμε πως το Κράτος και οι υπηρεσίες του, πολλές φορές έχουν υποπέσει σε “αβλεψίες” και δεν έχουν επιβάλλει αντίστοιχα πρόστιμα και αντίστοιχες τιμωρίες σε πραγματικές παρανομίες … Ή μήπως όχι;

Δείτε φωτογραφίες από το ποιμνιοστάσιο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Dienstag, 5. Februar 2019