Πρόστιμο στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Ηλία Κούρο για έλλειψη αντικαπνιστικής σήμανσης (video)

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 18:32

Πρόστιμο για έλλειψη σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης καλείται να πληρώσει ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Ηλ. Κούρος.

Πιο συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε σε συνέντευξη ο ίδιος μέσα στις γιορτές έγινε έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία μαζί με την αστυνομία στο Πνευματικό Κέντρο και ορίστηκε πρόστιμο γιατί στον πρώτο όροφο του κτηρίου δεν υπήρχε σήμα απαγόρευσης καπνίσματος παρότι υπήρχαν σήματα στην είσοδο και στον δεύτερο όροφο.Όπως είπε ο κ. Κούρος τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει εκδήλωση στον πρώτο όροφο και πιθανόν να έβγαλαν κάποιοι το σήμα ή βγήκε λόγω βαφής του χώρου και δεν επανατοποθετήθηκε.

Ο κ. Κούρος διαμαρτύρεται γιατί το πρόστιμο (500€) πιστοποιήθηκε στο ΑΦΜ του ίδιου πριν προλάβει ο Δήμος να ορίσει υπεύθυνους για τα δημόσια κτήρια. Ο ίδιος ζήτησε από τα όργανα να κάνουν μία σύσταση και να ελέγξουν την επόμενη αν θα υπάρχει η σήμανση.

Συνεχίζοντας ο κ. Κούρος έθεσε το ερώτημα ποιος υπάλληλος θα δεχτεί να οριστεί υπεύθυνος για ένα κτήριο και να επιβαρυνθεί το κόστος αν υπάρξει μια κακόβουλη κίνηση από κάποιον.

Σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας και υπουργείου θα πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα γι’αυτό το θέμα, είπε ο κ. Κούρος, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτά τα παρατράγουδα».

Ο ίδιος θεωρεί ότι μέσα στις γιορτές ο έλεγχος αυτός τον βάζει σε άλλες σκέψεις χωρίς να θέλει να επεκταθεί όμως παραπέρα, επαναλαμβάνοντας ότι υπήρχε σήμανση αλλά είτε βγήκε στην εκδήλωση είτε με τις εργασίες βαφής.

Ο κ. Κούρος δήλωσε ότι υπέβαλε ένσταση όχι ως ΝΠΔΔ αλλά σε προσωπικό επίπεδο και πως αν προχωρήσει το πρόστιμο θα το πληρώσει ο ίδιος.