Πρόταση Επιμελητηρίου για το πετρέλαιο…

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011 10:05

 ΧΡΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (DIESEL) ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλλο ένα καίριο πλήγμα θα δεχτούν οι επιχειρήσεις με τη χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης, στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, και σε συνέχεια των επιστολών των συναδέλφων Προέδρων των Επιμελητηρίων Δράμας και Χαλκιδικής, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και την απόγνωση των μελών μας, σχετικά και με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3986/01-07-2011 και με την απόφαση σας αριθ. ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13.10.2011, που αφορούν στην προμήθεια και χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης, στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ατομικές και εταιρικές (Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ).

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα αποτελέσει άλλο ένα καίριο πλήγμα, ίσως και «μοιραίο», για τις παραπαίουσες ήδη μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς τους υποχρεώνει να πληρώνουν, με σημερινή τιμή 1,45 ευρώ/λίτρο για την προμήθεια του πετρελαίου κίνησης, αντί για 0,9 ευρώ/ λίτρο που πωλείται σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η διαρκής και ανισομερής επιβάρυνση του Έλληνα επιχειρηματία και ιδιαίτερα με την εφαρμογή αυτού του μέτρου. Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση στους έμμεσους φόρους, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της χώρας μας όπου πλήττονται από οικονομική δυσπραγία, δεν θα δώσει ώθηση στην τόνωση της αγοράς, αλλά αντίθετα θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην βιωσιμότητά των επιχειρήσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Όλοι γνωρίζουμε καλά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και το βάρος που πρέπει όλοι να σηκώσουμε σε μια κοινή προσπάθεια επιβίωσης. Η φοροεπιδρομή όμως που υφίστανται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με καθαρά πρόσκαιρα εισπρακτικά μέτρα δεν οδηγεί σε καμία ανάπτυξη και η υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου, πιστεύουμε ότι δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση και σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να μην προβείτε στην εφαρμογή του. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν πατάξετε τη φοροδιαφυγή και τη λαθρεμπορία καυσίμων, θα ενισχύσετε τα ταμεία του κράτους με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Σας ζητούμε να ακολουθήσετε την πολιτική της συστηματικής πάταξης της φοροδιαφυγής και της καταπολέμηση της λαθρεμπορίας των καυσίμων και όχι της συνεχούς φορολόγησης των επιχειρήσεων που με μαθηματική ακρίβεια θα τις οδηγήσει στον αφανισμό τους.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ