Πρόταση για κήρυξη της Τρίπολης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 07:11

Κατόπιν πολύωρης συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα το βράδυ, ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Τρίπολης (πρόταση που είχε γίνει αρχικά από 40 φορείς της περιοχής μας και την είχε μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Παπασταματάκης), να ζητήσει από την Περιφέρεια να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προςτη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου η Τρίπολη να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων στην Αγία Τριάδα και εν συνεχεία να μεταφέρονται άμεσα στο ΧΥΤΑ Φυλής, για να μπορέσει η πόλη να «ανασάνει» από τον όγκο των σκουπιδιών.Ο Δήμαρχος είπε ότι θα γίνει η αποκατάσταση και του χώρου στην Αγία Τριάδα, παράλληλα με τις μελέτες για την αποκατάσταση των παλιών χωματερών, ενώ απέρριψε τη λύση του Πλατώματος, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα, πρόταση η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρης Παυλής, αρχικά συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και στη συνέχεια πρότεινε την αναζήτηση δημόσιου χώρου, ως σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, προκρίνοντας τη λύση της Αγίας Τριάδας ως ενδεδειγμένη, μόνο σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη λύση.

Ο κ. Δελφάκης συμφώνησε επίσης να τεθεί η πόλη σε έκτακτη ανάγκη και μέχρι να γίνει αυτό, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξανανοίξει το Πλάτωμα και να μεταφέρονται εκεί τα σκουπίδια για όσο απαιτηθεί, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τα απορρίμματα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι η κήρυξη της Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αποτελέσει ομολογία αποτυχίας, ενώ διαχείριση από αποκλειστικά δημόσιο φορέα χωρίς τη συμμετοχή ιδιώτη σε κανένα στάδιο, ζήτησε ο Δημήτρης Νικολάου, ανακοινώνοντας παράλληλα συγκέντρωση στην Τρίπολη για τα σκουπίδια, την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ.

Τέλος, τη μεταφορά των απορριμμάτων στο χώρο της Αγίας Τριάδας, χωρίς την ανάγκη κήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρότεινε ο κ. Παπαζαχαρίας, πρόταση η οποία βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον κ. Κώστα Γεωργακόπουλο.