Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον ΠΟ Τρίπολης η Ηρώ Μηλάκη

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 12:12

Ρεπορτάζ: Φώτης ΑλεξόπουλοςΣπουδαία επιτυχία και διάκριση πέτυχε η αθλήτρια του Π.Ο.Τρίπολης Ηρώ Μηλάκη το Σάββατο στην Ξάνθη, εκεί όπου διεξάγεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας. Η Μηλάκη αγωνιζόμενη στο αγώνισμα της αντοχής, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση και να δείξει ότι αποτελεί το «αφεντικό» της κούρσας.

Η Μηλάκη ξεκίνησε πολύ καλά την κούραση και από τα πρώτα χιλιόμετρα αποσπάστηκε από το κυρίως γκρουπ, αυξάνοντας σταδιακά την απόσταση. Η ίδια αν και δεν είχε κάποια στήριγμα λόγω πολύ καλού ρυθμού κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το προβάδισμα, με την αντίδραση του «πελοτόν» (κυρίως γκρουπ) να μην είναι άμεση με αποτέλεσμα η διαφορά να αποδειχθεί με ανατρέψιμη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αθλήτρια του Π.Ο.Τρίπολης τα τελευταία δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ παράλληλα έχει τεράστια αγωνιστική εμπειρία τόσο σε ατομικό επίπεδο σε διασυλλογικό επίπεδο, όσο επίσης και ως πιλότος της Εθνικής μας ομάδας στην κατηγορία ΤΑΝΤΕΜ.

Η Μηλάκη κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση στο αγώνισμα αντοχής συνολικής απόστασης 108,1 χλμ με επίδοση στα 2:59.00 και πολύ μεγάλη απόσταση από τις δύο άλλες αθλήτριες του βάθρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Βαρβάρα Φασόη (Ολυμπιακός Περιστερίου-Χαϊδαρίου) με 3:05.44 και την τρίτη θέση η Άννα-Μαρία Ζόγλη (Κρόνος Νικαίας) με 3:15.05!

ΦΩΤΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ