Πρώτη συνεδρίαση για την Τοπική Κοινότητα Τρίπολης – Στο επίκεντρο οι εκδηλώσεις της Άλωσης (video)

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:42

Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση – όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις Δημοτικές εκλογές – πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης (17/09) η Τοπική Κοινότητα Τρίπολης, στο παλαιό Δημαρχείο.

Αρχικά ο νέος πρόεδρος κ.Παράσχος καλωσόρισε τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας και ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους.Μεταξύ των θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη – αλλά δεν συζητήθηκε μιας και αποσύρθηκε από τον πρόεδρο μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας για περαιτέρω διερεύνηση κάποιων στοιχείων –  ήταν και το ωράριο μουσικής για κατάστημα εστίασης, με κατοίκους που μένουν στην γύρω περιοχή, να βρίσκονται στην συνεδρίαση, για να εκφράσουν τα παράπονα τους για την όχληση που δέχονται λόγω της μουσικής.

Επιπλέον συζητήθηκε αίτημα επιχείρησης εστίασης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ένα θέμα που “άνοιξε” ευρύτερα το ζήτημα της παράνομης τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες επεκτείνονται και εκτός των ορίων που τους επιτρέπεται, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κλείνουν ακόμα και τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, που υπάρχουν στην πόλη μας. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και πολίτης της Τρίπολης, ζητώντας να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζιών επιχειρήσεων που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα των εκδηλώσεων για την Άλωση της Τρίπολης, με τον κ.Ζορμπαλά να εκφράζει παράπονα, καθώς όπως είπε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ήδη αναρτηθεί, επομένως δεν έχει νόημα να συζητηθεί το οτιδήποτε. Ο πρόεδρος εξήγησε πως τέτοιου είδους θέματα θα έρχονται έγκαιρα και τόνισε, πως στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε πίεση χρόνου.

Η τοποθέτηση του κ.Κωτσίρου – ο οποίος ανέφερε ,πως δεν γίνεται να έχουν στα χέρια τους ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και ομιλίες για τις οποίες δεν γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο – προκάλεσε την αντίδραση μελών της Τοπικής Κοινότητας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ.Ρέκκα, ο οποίος υπογράμμισε, πως κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με προσπάθεια λογοκρισίας

Δείτε αποσπάσματα από τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση: