Προτεινόμενο για τα βραβεία Public το βιβλίο του Αρκά Πάνου Ηλιόπουλου

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 16:27

Το βιβλίο του Τριπολιτσιώτη, Παναγιώτη Ι. Ηλιόπουλου*, «Η Ηθική του Επιχειρείν ως Εφαρμοσμένη Ηθική», είναι ένα από τα προτεινόμενα, στην κατηγορία “Ελληνικό Non-Fiction” [για δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, κτλ], για τα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public.

Τα Βραβεία Βιβλίου Public απονέμονται ύστερα από ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού.*Ο Παναγιώτης Ι. Ηλιόπουλος είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

Διδάσκει στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία της Φιλοσοφίας».

Έχει διδάξει σε έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων (New York University, University College of Cork, Eastern Connecticut State University, Bogazici University, University of Perugia, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.ά).

Το 2019 βραβεύτηκε με το μετάλλιο Orlyk για την προσφορά του στη διεθνή φιλοσοφική έρευνα, από το National Dragomanov University του Κιέβου.

To 2021 έλαβε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (βραβείο Παναγιώτου Π. Οικονόμου), για την εκπόνηση πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης με θέμα: «Μεταφυσικά προβλήματα της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας».

Είναι υποψήφιος για το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ως διδάσκων στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι συγγραφέας πέντε επιστημονικών μονογραφιών, επιμελητής τριών συλλογικών τόμων και μεταφραστής ενός τόμου δοκιμίων για την αρχαία φιλοσοφία.

Είναι κριτής και μέλος της εκδοτικής επιτροπής των αμερικανικών περιοδικών «International Journal for Decision Ethics», «Philosophy Study», «Journal of Research on Contemporary Society», κ.ά., και κριτής σε άλλες διεθνείς επιστημονικές εκδόσεις [ανάμεσα σε αυτές στην Taylor & Francis, Routledge].

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή φιλοσοφία, στη συγκριτική φιλοσοφία, στην ιστορία της φιλοσοφίας, στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία, και στη φιλοσοφία της παιδείας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα, χαρακτηριστικό του ύφους και του τρόπου γραφής του Αρκά διδάκτορα φιλοσοφίας, Πάνου Ηλιόπουλου, το οποίο όλοι οι Αρκάδες (και όχι μόνο) έχουμε ηθικό χρέος να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε με την ψήφο μας, δίνοντας έτσι το ερέθισμα αφενός στο συγγραφέα να μας χαρίσει στο μέλλον κι άλλες τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες και, αφετέρου, στο όνομα της πόλης μας να ακουστεί ακόμα περισσότερο.

Μπορείτε να ψηφίσετε το εν λόγω βιβλίο του Αρκά φιλοσόφου ΕΔΩ