Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Παναρκαδικό νοσοκομείο

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 09:07

Σύμφωνα με τις απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας πρόκειται για 80χρονο άντρα που έφτασε χτες το βράδυ (23/03) στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και μετά το τεστ που του έγινε βγήκε θετικός…

Ο 80χρονος άντρας με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (είχε προσφάτως εγχειριστεί) απευθύνθηκε στο κέντρο υγείας Άστρους – καθώς είναι από χωριό Στόλος της Βόρειας Κυνουρίας – όπου και τον παραπέμψανε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.Ο άντρας μεταφέρεται στην Πάτρα στο σημείο αναφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο ασθενής έφτασε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο με πυρετό ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύστημα προστασίας και ο 80χρονος εξετάστηκε στον απομονωμένο χώρο που υπάρχει, από γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κα.Πηγή Περδικάκη μας ενημέρωσε πως ο 80χρονος, είχε επισκεφθεί και την Παρασκευή το Κέντρο Υγείας για άλλους λόγους (δεν εμφάνιζε συμπτώματα συναφή με αυτά του κορωνοϊού), ενώ την Δευτέρα η σύζυγος του κάλεσε στο κέντρο και είπε πως δεν νιώθει καλά – χωρίς όμως να αναφέρει πυρετό. Τον 80χρονο παρέλαβε με ασθενοφόρο γιατρός, ο οποίος τον οδήγησε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.

Μετά από τις οδηγίες που έλαβαν από τον ΕΟΔΥ στο κέντρο Υγείας – αφού το τεστ του 80χρονου βγήκε θετικό στον κορωνοϊό — τόσο ο γιατρός όσο και ο οδηγός του ασθενοφόρου μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα, ενώ αναζητούνται ήδη τα άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος του ηλικιωμένου καθώς και τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή (όπως πληροφορηθήκαμε κυκλοφορούσε κανονικά την Παρασκευή) προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες και να απομονωθούν..

Ρεπορτάζ: Τόνια Μεγρέμη