«Πρώτο Θέμα» κατά Τατούλη – Αντιδράσεις και στήριξη στον περιφερειάρχη από πρόεδρο ΠΕΣΥ και αντιπεριφερειάρχες

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 09:50

Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Πρώτο Θέμα’’, εξαπολύει μέσα από το προσωπικό του μπλογκ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, για αναθέσεις έργων της περιφέρειας σε εταιρείες της οικογένειας Τατούλη.

Ο περιφερειάρχης αφού σημειώνει πως, «όσοι συντόνισαν τη σημερινή ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου θα με βρουν σκληρά απέναντι τους», προσθέτει ότι, «είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνονται “αναθέσεις έργων”. Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια».Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρει ότι το δημοσίευμα είχε προαναγγελθεί από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει, «ο κ. Τσίπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον. Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου».

Ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι, «η “τρομοκρατία” του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ» και καταλήγει σημειώνοντας πως, «η οποία εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει». 

Εν τω μεταξύ, πλήρη στήριξη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, παρέχει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και όλοι οι αντιπεριφερειάρχες.

Σε κοινή γραπτή τους δήλωση, κάνουν λόγο για προσπάθεια να πληγεί ηθικά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με στόχο την διάλυση της παράταξής του και σημειώνουν ότι, «οι πολίτες της Πελοποννήσου πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μας τρομοκρατούν οι τυφλές επιθέσεις. Η πολιτική βία δεν έχει σχέση με τους Πελοποννήσιους και την καταγγέλλουμε με κάθε τρόπο».

Υπογραμμίζουν πως, «όσοι θεωρούν ότι με προσωπικές επιθέσεις στον Πέτρο Τατούλη θα καταφέρουν να σταματήσουν τον διεθνή διαγωνισμό για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο έχουν κάνει τραγικό λάθος».

Προσθέτουν πως στηρίζουν τον περιφερειάρχη με γνώση και ευθύνη της θέσης που κατέχουν και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι, «καταγγέλλουμε τους συκοφάντες οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου τηρείται στο ακέραιο η νομιμότητα όσο αφορά τα έργα (ουδεμία ανάθεση έργου έχει γίνει στην περιφέρεια και για όλα τα έργα τηρείται διαγωνιστική διαδικασία) παραποιούν εν γνώση τους και σκόπιμα την αλήθεια. Παραπλανούν τους πολίτες αναφέροντας ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναθέτει έργα και μάλιστα σε ημέτερους».