Πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του “Πλατώματος” στην Τρίπολη (vid)

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 19:37

Έκλεισε η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ

Δεν ελήφθη απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίασηΠρόβλημα με τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της χωματερής του Πλατώματος, στην πόλη της Τρίπολης, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Και αυτό γιατί το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ που χρηματοδοτούσε την αποκατάσταση των χωματερών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει πλέον άλλα χρήματα και μάλιστα για να πληρωθεί ο εργολάβος που υλοποιεί το άλλο έργο της αποκατάστασης των 76 χωματερών σε όλη την Πελοπόννησο, έγινε αντίστοιχο υπηρεσιακό αίτημα και η πληρωμή θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ειπώθηκε από την αρμόδια υπάλληλο της Περιφέρειας, η οποία και κλήθηκε να δώσει επεξηγήσεις με αφορμή το 33ο θέμα που συζητήθηκε και αφορούσε την έγκριση του 5ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών για την αποκατάσταση των 76 χωματερών, το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει άλλα ποσά. Έτσι έγινε το αίτημα στο ΠΔΕ και δόθηκαν τα χρήματα που αφορούν σε επιπλέον εργασίες που έγιναν από τον εργολάβο στους ανωτέρω ΧΑΔΑ.

Το κλείσιμο όμως του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ αφήνει εκτός την χρηματοδότηση του Πλατώματος αλλά και της χωματερής του Αφυσσού στη Λακωνία, παρόλο που για τη χωματερή του Πλατώματος υπάρχει και δημοπρασία και ανακηρυγμένος εργολάβος.

Το θέμα επειδή υπήρχαν διάφορα ερωτήματα και ενστάσεις αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δείτε όλη τη συζήτηση για το εν λόγω θέμα.