Προβολή ντοκιμαντέρ «Υδάτινος Ορίζοντας» για την παγκόσμια ημέρα νερού

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 10:44

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3), προβάλλει την Τετάρτη 23 Μαρτίου το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ «Υδάτινος Ορίζοντας», του Βαγγέλη Ευθυμίου (2011-52’), στα Μουσεία του στην Πελοπόννησο. Οι προβολές που θα είναι επαναληπτικές, απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν, κατά τις πρωινές ώρες, μετά από συνεννόηση των σχολείων που ενδιαφέρονται με τα κατά τόπους μουσεία.

Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στο νερό: ποτάμια, λίμνες, υγρότοποι, καταρράκτες, πηγές και παραποτάμια δάση. Εννέα επιστήμονες υπόσχονται να μυήσουν τον θεατή στον μαγικό κόσμο του νερού. Μια περιήγηση στον κύκλο του νερού, στις χρήσεις του, στο παρελθόν και το παρόν, στους κινδύνους που το απειλούν, αλλά και στο μέλλον του πολύτιμου αγαθού.
Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες και σχετικές δράσεις.Συγκεκριμένα:

Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας μετά την τελευταία προβολή θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους κ. Βασίλη Παπαθανασίου, αρχαιολόγο, επιμελητή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Ορεινή Κορινθία, κ. Μαρία Μέξια, αρχαιολόγο, Διευθύντρια του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου και κ. Γιώργο Παλαμάρη, δημοσιογράφο, μέλος της περιβαλλοντικής πολιτιστικής οργάνωσης «Φιλοξενία». Οι ομιλίες έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με τη διαχείριση του νερού της Στυμφαλίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διάρκειας μιας ώρας, όπου τα παιδιά θα ανακαλύπτουν την ιστορία και την τέχνη του κολάζ, σε μια δράση με θέμα το υδάτινο στοιχείο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η συνεννόηση με τα μουσεία.