Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης | Παραδόθηκε επίσημα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (vid,ph)

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 21:10

Σε μία λιτή εκδήλωση στον εξωτερικό χώρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου (μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, αργά το απόγευμα, της Δευτέρας 29 Ιουλίου έγινε η επίσημη παράδοση του κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Την παράδοση έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέτρος Τομάρας στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθανάσιο Κατσή, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πρεζεράκου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, των Αντιπεριφερειαρχών Βαγγέλη Γιαννακούρα και Γιώργου Ρουμελιώτη καθώς και εκπροσώπων των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Αμερικής, Αυστραλίας και Ελλάδας αλλά εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της Αρκαδίας και της Τρίπολης.Την πρώτη ευχή έδωσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Όλοι στον χαιρετισμό τους χαρακτήρισαν “σημαντική την σημερινή μέρα” και όπως είπαν “ένας τόπος πόνου μετατρέπεται σε τόπο γνώσης και μόρφωσης”, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα πως ο χώρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου μπορεί εκτός από τις διοικητικές υπηρεσίες, που θα στεγαστούν σε πρώτη φάση να χρησιμοποιηθεί, αφού είναι κατάλληλος για την δημιουργία κτηνιατρικής σχολής στην πόλη. Βέβαια επισημάνθηκε πως χρειάζεται αγώνας για την επίτευξη και αυτού του σκοπού, όπως και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ψυχιατρείου, που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις που έγιναν στην εκδήλωση παράδοσης του κτιρίου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 29. Juli 2019