Ψυχογιός στη ΔΡΤ: «Θετική η κατάσταση στην Τρίπολη μετά τα δύο κρούσματα» (ηχητικό)

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 12:01

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε το πρωί της Δευτέρας (10/8) ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας κ.Βασίλης Ψυχογιός σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στην Τρίπολη.

«Στην Τρίπολη ήταν καλά τα πράγματα διότι μετά τα δύο κρούσματα δεν είχαμε ιδιαίτερη διασπορά. Πέρασαν αρκετές μέρες και μπορούμε να το πούμε αυτό. Ανά επταήμερα πλέον κοιτάμε την κατάσταση. Ούτε φοβόμαστε, ούτε εφησυχαζόμαστε. Περιμέναμε αύξηση κρουσμάτων από την στιγμή που επιστρέψαμε στην κανονικότητα.  Η αντιμετώπιση έρχεται μέσα από την υπευθυνότητα, την ευαισθησία, την άμεση κινητοποίηση και την κοινωνική ευθύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.Ο κ. Ψυχογιός σημείωσε πως κατά την γνώμη του δεν έχουμε μπει ακόμη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε στους νέους ηλικιακά που λόγω κινητικότητας και χαλαρής διάθεσης είναι ευκολότερο να μεταδώσουν την ασθένεια. Ταυτόχρονα υπενθύμισε την χρυσή τριπλέτα «Απόσταση, μάσκα, κανόνες υγιεινής».

Τέλος, αναφέρθηκε στην συλλογή φαρμάκων από τον ιατρικό σύλλογο: «Υπάρχει τρομακτική έλλειψη σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα στον Λίβανο. Στην Πελοπόννησο υπήρξε μία άμεση συνεννόηση των ιατρικών συλλόγων και προτείναμε όσοι πολίτες έχουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν να δοθούν στους ιατρικούς συλλόγους και θα μεταφερθούν στην Πρεσβεία του Λιβάνου. Όποιος θέλει μπορεί να τα αφήνει στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου σε εργάσιμες μέρες και ώρες στην οδό Φιλελλήνων 8», ανέφερε.