Ψήφισμα από το ΤΕΕ Πελοποννήσου κατά της επιχειρούμενης «εξουδετέρωσης» των χημικών όπλων στη Συρία

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 04:29
ΨΗΦΙΣΜΑ 
 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ «ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
 της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου 

Οι μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ Πελοποννήσου εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και τη διαμαρτυρία μας κατά της επιχειρούμενης “εξουδετέρωσης” των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και της Νότιας Πελοποννήσου. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των χιλιάδων κατοίκων από όλη την Ελλάδα που αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις ενέργειες που συνιστούν σοβαρότατη περιβαλλοντική απειλή για την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου, θαλάσσιο και παράκτιο, την τροφική αλυσίδα, στη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία της περιοχής μας, αλλά και της χώρας γενικότερα.
Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο.
Δεν θέλουμε την Μεσόγειο θάλασσα θανάτου και σκουπιδότοπο επικίνδυνων χημικών καταλοίπων.
Θέλουμε την Μεσόγειο, θάλασσα πολιτισμού, ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών. 
Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του ελληνικού λαού, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να αποτραπεί αυτό το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην παραγωγή και χρήση των χημικών όπλων. Η ευθύνη και το κόστος της καταστροφής τους να επιβαρύνει αυτούς που τα παρήγαγαν.
Απαιτούμε ως πολίτες να έχουμε έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το επιχειρούμενο σχέδιο, καθώς και για όλες τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Δεν δεχόμαστε τέτοιες αποφάσεις με τόσο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή μας να λαμβάνονται στο σκοτάδι και στην αδιαφάνεια, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, καταγγέλλουμε την αδιάφορη στάση που επιδεικνύουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για το θέμα, αφού, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη μεγάλες κινητοποιήσεις από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, τα γεγονότα αυτά προβάλλονται από ελάχιστα ως καθόλου.
ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους φορείς και συλλογικότητες της περιοχής μας να κινητοποιηθούν και να αναδείξουν το θέμα με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να πιέσουμε και να αποτρέψουμε αυτό το υπό εξέλιξη καταστροφικό σχέδιο για τη ζωή μας.
 
Ο Πρόεδρος Α. ΤΕΕ Πελ/σου                                             Ο Γ. Γραμματέας Α. ΤΕΕ Πελ/σου
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ,ΜΑΝΩΛΗΣ
Διπλ. Αρχιτέκτονας – Μηχανικός                                         Διπλ. Μηχανολόγος – Μηχανικός
 
Διαβάστε επίσης:
– Ψήφισμα ΤΕΕ Πελ/σου ενάντια στην ιδιωτικοποποίηση των ακινήτων του Δημοσίου (ΕΔΩ)