Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 07:17

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τον αγώνα των αγροτών – κτηνοτρόφων του νομού μας που βρίσκονται στο δρόμο (κόμβο Νεστάνης και κόμβο Αρδάμη προς Βούρβουρα), καθώς και το έγγραφο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών – Κτηνοτρόφων Νομού Αρκαδίας με τα αιτήματά τους, γνωστοποίησε η Ένωση Προέδρων – Εκπροσώπων και Μελών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας:ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Προέδρων – Εκπροσώπων και Μελών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας

1. Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών – κτηνοτρόφων του νομού μας

2. Ζητεί από την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά έχουν καθορισθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών – Κτηνοτρόφων Νομού Αρκαδίας.

3. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης θα παρευρίσκεται στους χώρους συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας των αγροτών – κτηνοτρόφων, καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Π.Ε.Μ..ΤΑ.Α

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΝΕΣΤΑΝΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

2. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και ΝΑ καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

3. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30% και κατάργηση των πάγιων τελών που επιβάλει η ΔΕΗ.

4. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους. Δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.

5. Άτοκα δάνεια στους αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση και πάγωμα της πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα. Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης.

6. Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες. Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες για τους οποίους υπάρχουν έτοιμα πορίσματα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100 % της ζημιάς.

7. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και στα φάρμακα.

8. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, (συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί). Να μην πληρώσουν οι αγρότες φόρους για σπίτια, αποθήκες και χωράφια.

9. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή. Να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι. Αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

10. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των “νόμιμων” και “παράνομων” παρακρατήσεων.

11. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 – 2020.

12. Να μην μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας.

13. Απομάκρυνση της μονάδας Βιοαερίου από την περιοχή Μπέρμπερη λόγω υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής αυτής.

14. Ολοκλήρωση των Εγγειοβελτιωτικών Έργων Αγροκτημάτων Έλους Κανδήλας και της κοιλάδας Τράγου (Δάρα). Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων των περιοχών αυτών.

15. Να σταματήσει η φοροεπιδρομή και μείωση μισθών και συντάξεων για να ανακάμψει η αγοραστική δύναμη του κόσμου.

* Ανακοίνωση συμπαράστασης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τους αγώνες των αγροτών

* Δήλωση Ε. Τσιάρα “ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” για το αγροτικό ζήτημα