Ψήφισμα θα εκδοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο κλείσιμο τράπεζας στο Λεβίδι

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 18:50

Εκτός ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, το πιθανό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο χωριό Λεβίδι.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Μπάμπης Σταμάτης πήρε το λόγο και είπε … «Θα θυμάστε όταν έκλεισε το αστυνομικό τμήμα, είχαν πει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα. Με δεδομένο ότι τα χωριά που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κατάστημα είναι πάρα πολλά και ο πληθυσμός τους είναι υπερήλικες που δεν εξυπηρετηθούν από τe banking, θα βάλουν τον κόσμο σε μια μεγάλη ταλαιπωρία. Για την τοπική οικονομία των χωριών θα υπάρξουν επιπτώσεις και φοβάμαι ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο και το ΕΛΤΑ.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή να προβεί στη σύνταξη ενός ψηφίσματος. Την Τετάρτη θα έχουμε επίσκεψη του κ. Τσιρώνη και ετοιμάζεται μία διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής μήπως μπορέσουμε και γλιτώσουμε τίποτα».

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαχρόνης είπε ότι «τα μαντάτα είναι άσχημα και δυστυχώς για άλλη μία φορά βρισκόμαστε απέναντι στην ερήμωση της υπαίθρου. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν εξυπηρετεί μόνο τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου, αλλά και πολλά χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων. Λέμε ότι γίνονται προσπάθειας για να τονωθεί ο τουρισμός, αλλά ουσιαστικά στηρίζουν την ερήμωση της υπαίθρου. Προτείνω να συνταχτεί ένα ψήφισμα από όλους μας. Να επιδοθεί μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήρθε πρόσφατα στα μέρη μας και να μας πει ότι αν έμενε αυτός εδώ πως θα εξυπηρετούταν; Σε επικοινωνία που είχα με την Τράπεζα, μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση. Επίσης, εκμαίευσα ότι το υποκατάστημα της Δημητσάνας θα παραμείνει ανοιχτό».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης στάθηκε ότι «για άλλη μία φορά εξαναγκαζόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Το έχουμε πει επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο ότι καλό είναι να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από το αν φύγει μια ιδιωτική τράπεζα από την περιοχή. Το θέμα είναι η ερημοποίηση της υπαίθρου και απαιτεί πολύ σοβαρές ενέργειες για να αντιμετωπιστεί. Σε λίγες ημέρες, έρχεται ο Πρωθυπουργός. Ως δημοτικό συμβούλιο πρέπει να βάλουμε αυτό το θέμα στον κ. Τσίπρα».

Από τη Μαντινειακή Συμπολιτεία, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάζαρης είπε ότι «το ψήφισμα αυτό πρέπει να λέει τις ευθύνες για το κλείσιμο της Αγροτικής και τις ευθύνες του ιδιώτη που πήρε τζάμπα την τράπεζα».

Τελικά, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί ένα ψήφισμα που θα δοθεί την Τετάρτη στον κ. Τσιρώνη, που επισκέπτεται την περιοχή, αλλά και στον ίδιο ντον Πρωθυπουργού που θα έρθει στην Τρίπολη στις 27/2/2018.