Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για το θάνατο του Αναστάσιου Σμυρνιώτη

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 12:20

To Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στην αρ. 17/1-6-2022 κατεπείγουσα συνεδρίαση παρόντος του Δημάρχου Κων/νου Τζιούμη αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη Αναστασίου Σμυρνιώτη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, οικογενειάρχη και πατέρα του συναδέλφου πρ. Δημάρχου Τρίπολης Ιωάννη Σμυρνιώτη, συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση σήμερα 1η Ιουνίου  2022 ώρα  11 πμ και  εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κων/νος Τζιούμης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη, καθηγητή Σωματικής Αγωγής Αναστασίου Σμυρνιώτη  συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, το ήθος, τη συνέπεια, την   εντιμότητα, την  εργατικότητα. Ιδιαίτερα όμως το ΔΣ θεωρεί χρέος στον εκλιπόντα την απόδοση τιμής  για τη μέγιστη συμβολή του  στο χώρο του αθλητισμού στην Τρίπολη, τόσο ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής για πολλά χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, όσο και ως προπονητής αθλητών στίβου. Αθλητής ακοντισμού και προπονητής που ενέπνευσε και  ανέδειξε πολλούς άλλους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και πρωταθλητές του στίβου. Συνέβαλε καθοριστικά στην άνθιση του μπάσκετ της πόλης μας, ως ο ιδρυτής του Αρκαδικού Συλλόγου Εθνικής Φυσικής Αγωγής «Ο Αρκαδικός».Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο στην Εξόδιο ακολουθία.

Να εκφρασθούν  τα  ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να τους επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.

Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα στην Εξόδιο Ακολουθία.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου  και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και  στα  ηλεκτρονικά  ΜΜΕ της πόλης μας.                                                      Αιωνία του η Μνήμη