Ψηφίστηκαν οι απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ των απορριμμάτων – Τατούλης: “Από αύριο αρχίζει το έργο” (video – pics)

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 18:19

Συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 13 Μαρτίου, με απαρτία, αλλά με απούσα, για ακόμα μία φορά, την αντιπολίτευση.

Κατά την διεξαγωγή της συνεδρίασης, συζητήθηκαν κανονικά τα θέματα που αφορούν στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για τους χώρους κατασκευής του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε Αρκαδία και Λακωνία.

Αξίζει να επισημάνουμε πως, η αντιπολίτευση για άλλη μία φορά απουσίαζε, πλην του Περιφερειακού συμβούλου κ. Ξυροβάσιλα.

Το προεδρείο συνέχισε έχοντας την υποχρεωτική πλειοψηφία.

Η ψηφοφορία για τις απαλλοτριώσεις των χώρων κατασκευής των ΣΔΙΤ των απορριμμάτων σε Αρκαδία και Λακωνία ολοκληρώθηκαν, έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα στην ψηφοφορία, δηλαδή με 21 ψήφους υπέρ και 1 λευκό.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ σημαίνει την ολοκλήρωση της υπόθεσης και από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν τα εργοτάξια. Καλώ την ανάδοχο εταιρεία από αύριο να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να αναπτύξει τα εργοτάξιά της και στις 5 θέσεις εγκατάστασης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

Αφού σημείωσε ότι η απόφαση του συμβουλίου είναι ουσιαστικά τυπική για την προβλεπόμενη εξέλιξη μιας νόμιμης διαδικασίας, την οποία το ελληνικό κράτος κατά κόρον έχει χρησιμοποιήσει για τα μεγάλα έργα για μια 20ετία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε «είμαστε περήφανοι γιατί το δικό μας μοντέλο εισήγαγε τη ΣΔΙΤ για πρώτη φορά σε έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και γιατί αποτέλεσε το μοντέλο για όλη τη χώρα».

Το έργο, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, καθυστέρησε αδικαιολόγητα από τον τέως Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, από συγκεκριμένους Δημάρχους και από όλα τα πολιτικά κόμματα. «Δεν είμαστε απέναντι από τα κόμματα, γιατί πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτά. Είμαστε απέναντι ωστόσο από λογικές ομάδων μέσα σε πολιτικά κόμματα που φιλοδοξούν να κάνουν την κοινωνία αγέλη και τους πολίτες οπαδούς. Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες έναντι στις ηγεσίες των κομμάτων, γιατί στερούνται ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσπαθούν να τις παρασύρουν προς τα κάτω. Αυτή η πολιτική τοξικότητα αποκαλύπτει και την κρίση του πολιτικού συστήματος».

«Η χθεσινή και η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η δημοκρατική απάντηση σε όλους αυτούς τους σκευωρούς που διαπραγματεύονται τις προσωπικές τους υποθέσεις και θεωρούν ότι μπορούν να λυμαίνονται την αγωνία των πολιτών. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι τους χορεύουν το Χορό του πολιτικού τους Ζαλόγγου».