Ράπιντ τέστ στη Βλαχέρνα μετά από εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 16:22
ο Πρόεδρος της Βλαχέρνας κάνει ράπιντ τέστ. Φωτογραφία vlaxerna.gr

Δύο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν από τα rapid test, στα οποία θα γίνει μοριακός έλεγχος

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε από το πρωί μέχρι και τις 2:30 μμ, της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου, στη Βλαχέρνα ΔΕ Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης για να πραγματοποιήσει τέστ στους κατοίκους.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και την επικοινωνία μας τόσο με τον Πρόεδρο του χωριού Δημήτρη Κολλίντζα, όσο και με τον τέως Αντιδήμαρχο Τρίπολης Παναγιώτη Παπαχρόνη η συμμετοχή των κατοίκων ήταν εντυπωσιακή και έγιναν πάνω από 200 τέστ εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά δύο στα οποία ελήφθη δείγμα για να γίνει και ο απαιτούμενος μοριακός έλεγχος.

Να αναφέρουμε πως το κλιμάκιο εκλήθη από την Τοπική Κοινότητα Βλαχέρνας, μετά τον εντοπισμό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικογένεια. Να σημειώσουμε πως τα μέλη της Οικογένειας είναι καλά στην Υγεία τους, μέχρι τώρα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θα γίνει, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, επανέλεγχος μετά από το χρονικό διάστημα που απαιτείται να έχει παρέλθει, ενώ όπως μας τόνισε ο κ. Παπαχρόνης αλλά και ο κ. Κολλίντζας τα μέτρα τηρούνται, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Όσον αφορά τα καταστήματα, όπως είπε ο κ. Παπαχρόνης που λειτουργούν, όπως είναι και το δικό του, τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά (μάσκες, αποστάσεις, στολές για το προσωπικό κλπ).