Σ. Παπαδημητρίου: Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή που υλοποιεί τα έργα Παυλή (video)

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 11:47

Δήλωση Σωτήρη Παπαδημητρίου σχετικά με τα έργα ασφαλτόστρωσης στην Τρίπολη:

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου παραχώρησε συνέντευξη με θέμα τα έργα ασφαλτόστρωσης που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Φιλικών.Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε την ευχαρίστησή του για την εξέλιξη των έργων που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Οι ασφαλτοστρώσεις της περιοχής ήταν ένα αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι εύχεται η Δημοτική αρχή του κ. Τζιούμη να μπορέσει να εξασφαλίσει τόσα έργα όσα βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του αειμνήστου Δημήτρη Παυλή.

Δείτε ολόκληρη την δήλωση του κ Παπαδημητρίου στο video που ακολουθεί…

Για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «Καλημέρα στον Αέρα» και στο Μηνά Αρτόπουλο.

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στου λόγους των σημερινών του δηλώσεων που είχαν να κάνουν με τη συνέχιση των έργων και του σχεδιασμού που είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ένα μεγαλόπνοο έργο που όπως τόνισε ήταν από τα πολλά που σχεδιάστηκαν καθώς ξεπέρνα τα 1.000.000 ευρώ τα οποία έρχονται να πέσουν σε ασφαλτοστρώσεις και σήμανση στο Δήμο Τρίπολης. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα έχει και β’ φάση, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη και χαιρετίζοντας τη Δημοτική Αρχή γι’ αυτές της της παρεμβάσεις.

Ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι οι δρόμοι στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις εντάχθηκαν στη σχετική λίστα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον αείμνηστο Δημήτρη Παυλή μαζί με την τεχνική υπηρεσία ήταν αποτέλεσμα αναγκών και σχετικών αιτημάτων και άρα δεν σημαίνει ότι αποτελεί εξυπηρέτηση κάποιων πολιτών ως «ρουσφέτι». Ο πρώην Αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ορθή την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και στο δρόμο για τον Αστέρα και πρόσθεσε ότι θα είναι ηθικό έστω και στα πλαίσια της Β’ φάσης παρεμβάσεων να γίνουν οι παρεμβάσεις όλων των δρόμων που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα. Ευχήθηκε επίσης και άλλες Δημοτικές Αρχές στο μέλλον να καταφέρουν να παραδώσουν τέτοια αντίστοιχα χαρτοφυλάκια με έτοιμες χρηματοδοτήσεις και έργα για την πόλη.

Σχετικά με τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν νωρίτερα αυτές οι παρεμβάσεις, ο κ. Παπαδημητρίου δεν απάντησε ουσιαστικά καθώς όπως είπε δεν είχε διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά αυτό που γνωρίζει καλά είναι ότι από το 2006 και μετά ένας από τους λόγους ήταν ότι υπήρχαν κάποια κενά και εκκρεμότητες με τις ιδιοκτησίες πολιτών προκειμένου να ενταχθούν κάποιες περιοχές στο σχέδιο πόλης, αποφέροντας καθυστερήσεις.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις η νομολογία και η νομοθεσία που ίσχυε με την προηγούμενη Κυβέρνηση και το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναθέσεων και δημοπρατήσεων έργων είναι γενικότερα μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Επίσης ανέφερε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προσπάθησε εν’ μέσω μνημονίων και της οικονομικής κρίσης να εξασφαλίσει έργα για το Δήμο.

Αναλυτικά όλα όσα τόνισε ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Καλημέρα στον Αέρα» μπορείτε να ακούσετε παρακάτω: