Σ.Βούλτεψη στη ΔΡΤ 91,5 για μεταναστευτικό: “Έχουμε τους Έλληνες στο πλευρό μας – Δεν θα αφήσουμε την χώρα μας να γίνει έρμαιο τέτοιων καταστάσεων” (ήχος)

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 10:40

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Μηνά Αρτόπουλο και τον Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Πέμπτης η Υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου κα.Σοφία Βούλτεψη.

Αρχικά η κα. Βούλτεψη σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων: “Από την στιγμή ο Ερντογάν που έθεσε σε εφαρμογή την εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών πριν δυο χρόνια, είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Το μεταναστευτικό δεν τελειώνει ποτέ, γιατί έχει ήδη εργαλειοποιηθεί και συνδέεται με γεωστρατηγικές καταστάσεις. Το θέμα είναι τι αποφάσεις παίρνεις εσύ σαν χώρα. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και στα σύνορα μας. Το λιμενικό δίνει μια τιτάνια μάχη”, ενώ πρόσθεσε: “Στην χώρα θα είναι εκείνοι που δικαιούνται να είναι. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη. Αυτοί την στιγμή έχουμε 30.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία”.Παράλληλα εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείται για την παροχή ή μη ασύλου, ενώ τόνισε πως είναι ντροπή να υιοθετούνται απόψεις – από ανθρώπους που δεν έκαναν μάλιστα τίποτα – που δυσφημούν την Ελλάδα. “Έχουμε τους Έλληνες στο πλευρό μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την χώρα μας να γίνει έρμαιο τέτοιων καταστάσεων”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα η κα.Βούλτεψη ανέφερε, πως ο Ταγιπ Ερντογάν είναι σε πλήρη ταύτιση με τον Βλαντιμιρ Πούτιν, ενώ μίλησε και για το νέο πρόβλημα που δημιουργείται, καθώς όπως τόνισε ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος. Παράλληλα εξήγησε τι σημαίνει το οτι μπαίνει η Σουηδία και η Φιλανδία στο ΝΑΤΟ, γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά και το πως θα αναζητήσει νέες διεξόδους (σε θαλάσσιους δρόμους) η Ρωσία. “Πρέπει όλα να τα βλέπουμε τώρα γεωστρατηγικά!”, τόνισε η κα.Βούλτεψη.

Στην συνέχεια μιλώντας για την επικείμενη επίσκεψη της στην περιοχή μας, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τόνισε μεταξύ άλλων: “Πρόκειται για την σημαντικότερη πολιτική δολοφονία. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης – ένας βουλευτή με συγκεκριμένα ιδανικά όπως αυτό της ειρήνης – έγινε κομμάτι μιας γενικότερης συνωμοσίας”.

Τέλος η κα.Βούλτεψη καυτηρίασε την στάση της αντιπολίτευσης στην χώρα μας σε συγκεκριμένα θέματα (εξωτερικής πολιτικής κα).

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: