Σ.Βρέντας στη ΔΡΤ | Τι δήλωσε για το πρόγραμμα υποχρεωτικής εγγραφής των παιδιών 4 ετών σε νηπιαγωγεία (ήχος)

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 18:23

Για την έκθεση του Δημήτρη Ταλαγάνη που εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη την Τρίτη (22/05) αλλά και το θέμα της ένταξης του Δήμου Τρίπολης στο πιλοτικό πρόγραμμα υποχρεωτικής εγγραφής των παιδιών 4 ετών σε νηπιαγωγεία μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Βρέντας.

Για το πρόγραμμα που αφορά στα τετράχρονα παιδιά, ανέφερε μεταξύ άλλων:“Δεν είναι τόσο απλά, όπως παρουσιάζονται από κάποιους τα πράγματα. Είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος και αυτό δεν ήταν αυθαίρετη δική μας απόφαση, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας επικοινωνίας που είχαμε με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος και ήταν θετικός.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους. Ήδη οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου έχουν τον απαραίτητο αριθμό παιδιών, για να λειτουργήσουν κανονικά”.

“Όσον αφορά στους ιδιώτες μπορούν να τροποποιήσουν τις άδειες τους, για να φιλοξενήσουν μικρότερα παιδιά. Το γνώριζαν από τον Φλεβάρη αλλά δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή μαζί μας να μας ρωτήσουν τι σκεφτόμαστε και τι θα κάνουμε. Εγώ έχω υποχρέωση να προστατέψω την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και την παιδεία. Σαφώς πρέπει να προστατέψω και την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά το πρωταρχικό μου μέλημα, ήταν να μην κλείσουν νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, κάτι που είναι άσχημο για ένα Δήμο”.

“Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη”.