«Σαν παλιό σινεμά….» Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά», κάθε Τετάρτη από τις 29 Ιουλίου έως και τις 19 Αυγούστου,  στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις εξαιρετικές ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, οι μυθοπλαστικές ιστορίες των οποίων μάς ταξιδεύουν σε παλαιότερες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.



Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Τετάρτη 29 Ιουλίου, 21:00
Νοτιάς
Δραματική Κομεντί
Διάρκεια: 99΄ | Ελλάδα, 2016
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Με τους: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννη Νιάρρο, Θέμη Πάνου,
Ταξιάρχη Χάνο, Μελισσάνθη Μάχουτ, Ζωζώ Σαπουντζάκη
Ο νεαρός Σταύρος συνηθίζει να λέει ιστορίες με έναν δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Στο ταξίδι του από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, στην Ελλάδα του ’60 και του ’70, ο Σταύρος θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Y4lCo4P9EoQ

Τετάρτη 5 Αυγούστου, 21:00
Μικρά Αγγλία
Ρομαντικό δράμα
Διάρκεια: 160΄ | Ελλάδα, 2013
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη,
Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμο Μουμούρη, Χρήστο Καλαβρούζο
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η ταινία περιγράφει τη ζωή της οικογένειας Σαλταφέρου, στην Άνδρο του 1930. Η Μίνα Σαλταφέρου, σύζυγος ναυτικού, παντρεύει τη μεγάλη κόρη της, Όρσα, με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη. Λίγα χρόνια αργότερα, η δυναμική αδερφή της Όρσας, η Μόσχα, θα παντρευτεί τον πλέον περιζήτητο καπετάνιο, Σπύρο Μαλταμπέ. Η καθημερινότητα των δύο ζευγαριών αναστατώνεται επικίνδυνα καθώς μοιράζονται το ίδιο σπίτι…
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=0FD3viIkfFQ
Η ταινία ήταν υποψήφια για δεκατρία βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και απέσπασε τελικά έξι (Καλύτερης Ταινίας, Φωτογραφίας, Ήχου, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας και Μακιγιάζ).

Τετάρτη 12 Αυγούστου, 21:00
Η Ρόζα της Σμύρνης
Ρομαντικό δράμα
Διάρκεια: 95΄ | Ελλάδα, 2016
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Με τους: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη,
Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρο Λαγούτη, Κώστα Καζανά
Η ηλικιωμένη Σμυρνιά Ρόζα ζει για χρόνια με ένα μυστικό που δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Ο Δημήτρης αναζητώντας υλικό για μια έκθεση που ετοιμάζει οδηγείται στα χνάρια της. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν αλλά και για να γεννηθεί μια καινούργια.
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Zs2auckOepI

Τετάρτη 19 Αυγούστου, 21:00
Ουζερί Τσιτσάνης
Δραματική
Διάρκεια: 116΄ | Ελλάδα, 2015
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου,
Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Λάκη Κομνηνό
Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942. Ο Γιώργος, που δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί, ερωτεύεται την Εβραία Εστρέα. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μια Εβραία είναι απαγορευμένος. Οι δυο νέοι βρίσκουν καταφύγιο στο ουζερί του μεγάλου συνθέτη.
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=wC9YXGuq5TQ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Προηγούμενο άρθροΝ. Παναγιωτόπουλος: Aποτελεσματική η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων
Επόμενο άρθρο«Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα» Μουσική βραδιά στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη