Σχεδιασμός για ανασυγκρότηση του Μουσείου Δασικής Ιστορίας στο Χρυσοβίτσι

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 09:02

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μετά από επίσκεψη στο χώρο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σχεδιάζεται η ανασυγκρότηση του μουσείου δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι της ΔΕ Φαλάνθου στο Δ.Τρίπολης.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση“Θα βοηθήσουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανασυγκρότηση του μουσείου δασικής ιστορίας του Μαινάλου, που μπορεί να επιτελέσει σπουδαίο ρόλο στην εκπαίδευση μαθητών και νέων σε περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα στη δασοπονία” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Χρυσοβίτσι, το οποίο επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε να γίνει από τον Δήμο Τρίπολης η μελέτη των απαιτούμενων έργων ανακατασκευής τού για 10 χρόνια κλειστού μουσείου και η Περιφέρεια να αναλάβει να χρηματοδοτήσει την υλοποίησή τους. Δήλωσε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει και πρόσληψη ανθρώπων από την περιοχή, οι οποίοι θα αναλάβουν να λειτουργούν.

Τον Π. Νίκα στην επίσκεψή του συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ο αρμόδιος επί των Τεχνικών Εργων αντιδήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, ο προϊστάμενος στο Τμήμα Απασχόλησης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας Θεόδωρος Τσάμης, ο πρώην δήμαρχος Φαλάνθου Κώστας Ψυχάρης, όπως επίσης συνεργάτες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου, την κοιτίδα των Κολοκοτρωναίων, προκειμένου -όπως τόνισε- “να αποτίσει τιμή προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Γένους, αλλά και για να διαπιστώσει την προσβασιμότητα στον εν λόγω χώρο και τα έργα που απαιτούνται”.