Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης | Εντάχθηκε ο Δήμος Τρίπολης – Τζιούμης: “Είχαμε ζητήσει να αρθεί η αδικία και έγινε…”

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021 21:49

Σε μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα της μεταλιγνιτικής περιόδου και του σχεδίου δίκαιης μετάβασης προχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:Στην αρχή όταν βγήκε το πρώτο εδαφικό σχέδιο δίκαιης μετάβασης ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Γορτυνίας, ήταν εκτός. Από την αρχή λοιπόν είπαμε, πως αυτό είναι αδικία, γιατί και ο δήμος μας επηρεάζεται από το κλείσιμο των μονάδων. Σαφώς περισσότερο επηρεάζεται ο Δήμος Μεγαλόπολης. Είχαμε ζητήσει να αρθεί η αδικία και είχα εξουσιοδοτηθεί να κάνω τις απαραίτητες ενέργειες. Το αποτέλεσμα είναι πως και ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης εντάσσονται πλέον στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης, ένα πολύ σημαντικό νέο για την περιοχή μας.

Απ’ ότι λένε τα χρήματα που θα δοθούν για την Αρκαδία είναι σημαντικά και είναι μια ευκαιρία με τα κίνητρα, που θα δοθούν να εγκατασταθούν και άλλες επιχειρήσεις στον Δήμο μας, αλλά και να διεκδικήσουμε σαν Δήμος χρηματοδοτήσεις. Είναι πολύ σημαντική λοιπόν η προσπάθεια, που έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από άλλους παράγοντες.