Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας: Εγγραφές, ιστορία και πίστη (video)

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 20:09

Ο Διευθυντής και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Βασίλειος Γεωργαράς, μίλησε στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης για τις εγγραφές της νέας χρονιάς, την ιστορία της σχολής, τις αλλαγές που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, ενώ έκανε ένα κάλεσμα προς όλους, μέσω των μαθημάτων, να γνωρίσουν την ελληνική μουσική και την παράδοση που υπάρχει στην πορεία του γένους μας και της εκκλησίας μας.

Ο κ. Γεωργαράς, μεταξύ άλλων, δήλωσε:«Η σχολή έχει μία πορεία από τη δεκαετία του ‘60 και από το 2012 και μετά αναγνωρίστηκε επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού και από την εκκλησία και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους της σχολής να είναι κάτοχοι διπλωμάτων αναγνωρισμένων από το κράτος.

Η φοίτηση, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, είναι πενταετής. Στην πορεία των χρόνων, μαζί με το παράρτημα που λειτουργεί στο Άστρος, οι μαθητές είναι περίπου 50. Φέτος, λόγω της πανδημίας, η σχολή θα έχει και διαδικτυακά μαθήματα.

Οι ηλικίες των μαθητών είναι από 10-12 ετών. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, τα μαθήματα θα αρχίσουν την 1η Οκτωβρίου.

Τους καλούμε να γνωρίσουν την ελληνική μουσική και την παράδοση που υπάρχει στην πορεία του γένους μας και της εκκλησίας μας. Αυτός που μαθαίνει τη βυζαντινή μουσική κάνει και μία σπουδή στην εκκλησιαστική παρουσία και στη γνώση της πίστεως. Απώτερος σκοπός είναι η ψαλμώδηση προς Δόξα του Θεού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: