Σε εξέλιξη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι (ph/vid)

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 12:53

Άρχισε τη Δευτέρα (16/04) η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από κατοίκους αλλά και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης κατά του έργου της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι.

Αρχικά νωρίς το πρωί εκδικάστηκε η αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζουν πως έχουν ιδιοκτησίες στο χώρο που έχει επιλέξει ο Δήμος Τρίπολης για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση Μεγαβούνι.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης – απόφαση για την οποία αναμένεται να βγει είτε σήμερα αργά το βράδυ είτε αύριο το πρωί – ο κ.Μπινιάρης, πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Βαλτετσιωτών “Ο Κολοκοτρώνης”, ο κ.Λυμπερόπουλος, πρόεδρος της ΤΚ Δόριζας, αλλά και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής, προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ο κ.Μπινιάρης έκανε λόγο για ψευδείς δηλώσεις από τον Δασάρχη κ.Αργειτάκη, ο οποίος κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν έτσι απλά την περιουσία κάποιων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Λυμπερόπουλος τόνισε με την σειρά του πως “ο Δήμαρχος Τρίπολης θέλει να φτιάξει μια νέα χωματερή”.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής επανέλαβε για ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του, πως το έργο είναι νόμιμο και θα συνεχιστεί κανονικά. «Εκτιμώ πως η απόφαση θα δικαιώνει το Δήμο Τρίπολης. Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε σε έναν χώρο που μας δόθηκε από το Δασαρχείο. Σήμερα με την κατάθεση του Δασάρχη αποδείχθηκε περίτρανα, πως ο χώρος είναι δασικός εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχει ουδέποτε καλλιεργηθεί», ενώ επανέλαβε πως η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι θα γίνει με κανόνες και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για δημιουργία ενός νέου ΧΑΔΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατάθεση του ο Δασάρχης κ.Αργειτάκης ανέφερε πως ο χώρος είναι δημόσιος δασικός, ενώ γνωστοποίησε πως δεν υπήρχε καμία ένσταση επί των δασικών χαρτών, όταν ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία των ενστάσεων – και έτσι δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιοκτησιών.

Επιπλέον αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή προσωπικότητας κατά του Δημάρχου Τρίπολης, που έχει κατατεθεί από τους προέδρους των ΤΚ Μάναρι και Δόριζας, ενώ ολοκληρώθηκε και η ακροαματική διαδικασία για το αίτημα του Δήμου Τρίπολης για παράταση χρήσης του χώρου στον Άγιο Βλάση ( η απάντηση αναμένεται αύριο).

Σε εξέλιξη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι Πηγή: http://www.drt915.gr