Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 21:25

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της τροπολογίας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή την ώρα διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση να τονίζει ότι στόχος της είναι να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοτπικό τοπίο, κάτι που δεν έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια.Η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για αντισυνταγματική διάταξη, καθώς η απόφαση για τον αριθμό των αδειών θα λαμβάνεται πλέον από το Κοινοβούλιο έπειτα από εισήγηση του υπουργού Επικρατείας και όχι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, από το ΕΣΡ.

Επίσης, η αντιπολίτευση εγκάλεσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για το γεγονός ότι δεν έχει δώσει στο Κοινοβούλιο αριθμό αδειών.

Η ΝΔ κατέθεσε δική της τροπολογία, με την οποία πρότεινε όλες οι αρμοδιότητες να επιστρέψουν στο ΕΣΡ, μεταξύ αυτών και του καθορισμού του αριθμού των αδειών, με τον Ν. Δένδια να δηλώνει ότι εάν γίνει αποδεκτή η προτεινόμενη ρύθμιση από την κυβερνητική πλειοψηφία, τότε το κόμμα του θα προστρέξει στην επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ (απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 4/5 στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής).

Τη συζήτηση έκλεισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε: «Ψηφίζατε περικοπές στις συντάξεις με ηρεμία Βούδα και τώρα εξεγείρεστε επειδή θα κάνουμε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Πηγή: in.gr