Σε εξέλιξη οδικό έργο που θα ενώσει δύο ιστορικά χωριά της Κυνουρίας (vid, ph)

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 12:24

Σημαντικός δρόμος που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα αποτελέσει “πύλη εισόδου” του Πάρνωνα από τα Άνω Βέρβενα

Με σκοπό να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στο δρόμο, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας, και θα συνδέσει τα χωριά Άνω Βέρβενα και Άνω Δολιανά ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας επισκέφτηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του χωριού Νίκο Καρκούλη και τον Αντιδήμαρχο Β.Κυνουρίας Δ.Γκαύρο.Η διάνοιξη του δρόμου έγινε πριν τρία χρόνια και πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης. Ήδη έχει ασφαλτοστρωθεί το 1 χιλιόμετρο και απομένουν τα άλλα 3. Υπάρχουν όμως κάποιες τεχνικές δυσκολίες και για το λόγο αυτό έγινε η αυτοψία, για να δουν πως θα μπορέσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Ο δρόμος, όταν ολοκληρωθεί, δεν θα συνδέσει μόνο δύο ιστορικά και ιδιαίτερα γραφικά χωριά της Κυνουρίας, τα Άνω Βέρβενα με τα Άνω Δολιανά αλλά θα εξυπηρετήσει και την πρόσβαση προς τα χωριά Άγιος Πέτρος και Καστρί και θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της περιοχής. Θα αποτελέσει, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, “πύλη εισόδου” προς τον Πάρνωνα από την πλευρά των Άνω Βερβένων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Καρκούλη Νίκου, Προέδρου των Άνω Βερβένων και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα.

Ε.Τ.