Σε εξέλιξη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης masters στην Τρίπολη (+ph, vd)

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 19:28
ΦΩΤΟ: ALEX*F SPORTS IMAGES.

Στην Αρκαδική πρωτεύουσα και το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης διεξάγεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης masters από χθες Παρασκευή 18/09 έως και αύριο Κυριακή 20/09, με τη συνδιοργάνωση του ΚΟΑ Τρίπολης και του Δήμου Τρίπολης αλλά και την υποστήριξη της ΚΟΕ.

Μια ακόμη σημαντική διοργάνωση στο χώρο του υγρού στίβου που φιλοξενήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη, δείχνοντας ότι η πόλη μπορεί να φιλοξενεί τις κορυφαίες εγχώριες διοργανώσεις στην κολύμβηση. Οι συμμετοχές αθλητές και αθλητριών ήταν αρκετές με την παρουσία αρκετών σωματείων από όλη την Ελλάδα.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ήταν καθ’ όλα έτοιμοι ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στη διάρκεια των αγώνων (τουλάχιστον μετά και την ολοκλήρωση σχεδόν της 2ης μέρας). Παράλληλα οι εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης είχαν προετοιμαστεί από τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να είναι πανέτοιμες και σε άρτια λειτουργία για τους αγώνες.

Ειδικές σημάνσεις στην εξέδρα για την τήρηση αποστάσεων από τους αθλητές/τριες και προπονητές των συλλόγων, χρήση μάσκας και η απαιτούμενη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (σ.σ. μη διεξαγωγή απονομών, συγκεκριμένες διαδικασίες στη χρήση αποδυτηρίων και άφιξης – αποχώρησης αθλητών στους βατήρες εκκίνησης).

Στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης αλλά και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Ηλία Κούρος οι οποίοι μίλησαν για την στήριξη του Δήμου στο χώρο του υγρού στίβου και την αναγνώρισης της προσφοράς του αθλήματος στα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο της πόλης. Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε και στις μελλοντικές παρεμβάσεις στο κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Τρίπολης για αναβάθμισή του. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η φιλοξενία κολυμβητικών διοργανώσεων και στο μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και στην μελλοντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Τέλος από την πλευρά της η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου μίλησε για την προσπάθεια του συλλόγου στη διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων, μην παραλείποντας να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τέλος ο ΚΟΑΤ τίμησε το Δήμαρχο Τρίπολης για τη στήριξή του στον τοπικό αθλητισμό και τον υγρό στίβο.