Σε κλίμα πένθους η τελετή ορκωμοσίας στην 124 ΠΒΕ (vid, ph)

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 15:00

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο και στο οποίο χάθηκαν οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων σε ολόκληρη τη χώρα, έγιναν με τα όπλα υπό μάλης και χωρίς παρελάσεις και δεξιώσεις.Ίδια η εικόνα και στην 124 ΠΒΕ και στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των αδικοχαμένων παλικαριών.

Στην τελετή ορκωμοσίας στο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης της 124 ΠΒΕ, παρών ήταν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές πολιτικές και θρησκευτικές Αρχές, καθώς και γονείς, συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων. Μετά το πέρας της τελετής, ομιλία πραγματοποίησε και ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ, Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Γλυνός.

Στο τέλος, η ομάδα επίδειξης της ΜΕΤΑ (Μοίρα Εκπαίδευσης Τοπικής Άμυνας) πραγματοποίησε την καθιερωμένη άσκηση επίδειξης με όπλα.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, π. Βενέδικτος Καρύδης, ενώ στην τελετή το Δήμαρχο Τρίπολης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Θεόδωρος Καραλής και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Ρουμελιώτης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: