Σε λειτουργία η έκθεση του Μουσείου τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ (+ph, vd)

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 22:31
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Μίας ενδιαφέρουσας έκθεσης η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου. Στην έναρξη αυτής της έκθεσης παρουσία έδωσαν τόσο ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Σπύρος Βρέντας, αλλά και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αρμόδιος Γεώργιος Ρουμελιώτης.

Από τις πρώτες στιγμές της έκθεσης παρουσία στον πάνω χώρο της αίθουσας του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου (φουαγιέ) το κοινό της πόλης έδωσε παρουσία και παρακολούθησε από κοντά αρκετά εκθέματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών που περιλάμβαναν παλιές τηλεφωνικές συσκευές, παλιούς τηλέγραφους και άλλες συσκευές τηλεπικοινωνίας.Η έκθεση σκιαγραφεί την πορεία των τηλεπικοινωνιών από τον τηλέγραφο μέχρι τον κόκκινο κερματοδέκτη. Ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί σε όλα τα εκθέματα, να αγγίξει κάποια και κυρίως να φωτογραφηθεί ή να διανείμει στα social media στιγμιότυπα. Το κλίμα των Χριστουγέννων θα υπάρχει και μέσα στην έκθεση με τηλεγραφήματα αλλά και εκτυπώσεις εικαστικών που θα μας μεταφέρουν σε εποχές που οι ευχές στέλνονταν με αυτό τον τρόπο.

Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα για τις σχολικές ή άλλες ομάδες που θα επισκεφθούν την έκθεση να τους δίνεται ένα παιχνίδι με οδηγίες όπου θα ανακαλύπτουν παίζοντας τη διαδρομή των τηλεπικοινωνιών. To give away δωράκι που θα παίρνει κάθε επισκέπτης είναι ένα Χριστουγεννιάτικο τηλεγράφημα …για να στείλει τις δικές του ευχές (Post card ανατύπωση από πρωτότυπο τηλεγράφημα).

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ