Σε «πράσινο» σημείο της Κορίνθου τα σκουπίδια της Τρίπολης (vid)

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 10:30
Σε «πράσινο» σημείο της Κορίνθου θα μεταφερθούν το επόμενο χρονικό διάστημα τα σκουπίδια της Τρίπολης, μετά από απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

 
Η απόφαση που ελήφθη, μετά από αίτημα του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ήταν ομόφωνη και αφορά συγκεκριμένα στην εκχώρηση της αρμοδιότητας της μεταφοράς 1500 τόνων απορριμμάτων από το δήμο Τρίπολης σε «πράσινο» σημείο της Κορίνθου, όπου θα γίνεται επεξεργασία των απορριμμάτων και θα διαχωρίζονται τα υλικά που υπάρχουν στον πράσινο κάδο.
 
Με την μεταφορά της ποσότητας αυτής στην ουσία καθαρίζει η πόλη, αφού παράλληλα συνεχίζεται η μεταφορά στη Φυλή. Βέβαια αναμένεται, όπως είπε, ο  δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής να αδειοδοτηθεί χώρος που έχουν προτείνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να υπάρξει οριστική λύση.
 
Όσον αφορά τη μεταφορά των 1500 τόνων στο «πράσινο σημείο» της Κορίνθου για να ξεκινήσει,  θα απαιτηθεί και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και ίσως γίνει έκτακτη συνεδρίαση,  ενώ θα πρέπει να υπογραφεί η απόφαση της εκχώρησης της αρμοδιότητας από το ΦΟΔΣΑ στο δήμο Τρίπολης από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γιώργο Διδασκάλου.
 
Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Γιάννη Σμυρνιώτη και του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ του ΦΟΔΣΑ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
 
Ε.Τ.