Σε πρώτο πλάνο ο τουρισμός για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας (vid)

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 11:50

Σε πρώτο πλάνο ο τουρισμός για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας – Παρουσιάζει το τουριστικό του προϊόν σε εκδήλωση στην Αθήνα…

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και οι φορείς του τουρισμού «άνοιξαν» τα χαρτιά τους και άρχισαν μια εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με την στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος, προκειμένου να αναπτύξει το είδος του τουρισμού στο οποίο στοχεύει.Η δημιουργία μιας ξεκάθαρης τουριστικής ταυτότητας – για την προσέλκυση συγκεκριμένης μερίδας τουριστών – τέθηκε επι τάπητος με τις προτάσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής να βρίσκονται και αυτές στο επίκεντρο της συζήτησης.

Το πλάνο δράσης που αποφασίστηκε, άρχισε να υλοποιείται με πρώτο σταθμό την Αθήνα, όπου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ θα υπάρξουν και πολλές be to be συναντήσεις μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην Νότια Κυνουρία.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει σε απευθείας σύνδεση- μέσω του site της αλλά και των social media –η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Δείτε βίντεο από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που έγιναν στην ενημερωτική εκδήλωση για τον τουρισμό που είχε γίνει πριν λίγους μήνες στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου (Τα βίντεο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.leonidion.gr)

  • Έναρξη εκδήλωσης, Χαιρετισμοί Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας
  • “Υφιστάμενη κατάσταση τουριστικών υποδομών στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας”. Εισηγητής: κ. Γεώργιος Μασαούτης, Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού – ΠΥΤ Τρίπολης (α.α. Δημήτριος Κολινιώτης).
  • “Προτεινόμενο Απόθεμα βιόσφαιρας όρους Πάρνωνα – Κάβου Μαλέας” Εισηγητής: κ. Παν. Γεωργοστάθης, Φυσικός Μ.Sc.- Ενέργεια & Περιβάλλον.
  • «Bike Friendly Hotels». Εισηγήτρια: Κα Βίκυ Καραντζαβέλου, Εκδότρια του Travel Daily News International & Κα Μαρία Αλιφραγκή, Ιδιοκτήτρια του Signature Travel
  • Δημήτριος Πολλάλης, Αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου
  • “Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου – Καταδυτικό Πάρκο Τυρού – Περιπατητικός τουρισμός ως μοχλοί ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής”. Εισηγητής: κ. Βασιλειάδης Ανέστης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων – Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

 

  • “Στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Νότια Κυνουρία”. Εισηγητής: Δρ. Κων/νος Μαρινάκος, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Καθ. Τουριστικού Managment