Σε σχετική ερώτηση στην Ελληνική Βουλή προχώρησε η «Ελληνική Λύση» για το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Σπάρτης

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 15:50

Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κ. Αντώνιος Μυλωνάκης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα την εγκατάλειψη του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης.

Αναλυτικά η σχετική ερώτηση του εκπροσώπου της «Ελληνικής Λύσης» αναφέρει:«ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 7/9/2021
Του:
Αντώνιου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής
ΠΡΟΣ:
Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Εγκατάλειψη του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, όντας χορηγία του ομώνυμου Ιδρύματος, παραμένει επί μακρόν άνευ συντήρησης και μέριμνας. Ρημάζει από τον χρόνο και από την έλλειψη σχετικής βούλησης των τοπικών ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν την επιστασία της διαφύλαξης και της φροντίδας του, καθώς και την ευθύνη να το συντηρήσουν και να το αναδείξουν. Οι τοπικές αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιαιτέρως, αυτές του εν λόγω Αθλητικού Κέντρου χρειάζονται φροντίδα και ανακαίνιση, προκειμένου να γίνονται πόλος έλξης των νέων και όχι να προκαλούν αποστροφή και απαξίωση.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συντηρηθούν και να εξωραϊστούν οι εγκαταστάσεις του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικές και να προσελκύουν τους νέους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν και αρέσκονται να αθλούνται σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ».