Σε συνέδριο για την Τηλεθέρμανση Σμυρνιώτης και Κατσαφάνας

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 16:40

O Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κατσαφάνας, παραβρέθηκαν  στο συνέδριο με τίτλο «Τηλεθέρμανση με βιομάζα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, για έργα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους».Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο, με συνδιοργάνωση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, του Ιδρύματος Friedrich Ebert και του Δήμου Αμυνταίου.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη λειτουργία υφιστάμενων δικτύων τηλεθέρμανσης με βιομάζα, καθώς και στην οικονομική βιωσιμότητα δημοτικών έργων συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού με βιομάζα.

Οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν σχέση με την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας από τους Δήμους. Αναλύθηκαν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και οι διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες για δικτύωση στον τομέα της ενέργειας. Εκτός αυτών έγινε εκτενής αναφορά στο Σύμφωνο των Δημάρχων ως πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων, ενώ συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ενέργειας Ελληνογερμανικής Συνεργασίας από Δημάρχους της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Μέσα από τη συνεργασία των συνδιοργανωτών του συνεδρίου έχουν προκύψει  πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τα θέματα ενέργειας, μια πορεία που φαίνεται πως θα συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία.