Σε Ζευγολατιό-Νιχώρι ο Γιαννακούρας για να βρεθεί λύση για τις πλημμύρες (vid,ph)

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 22:35

Με συζήτηση και καλή πρόθεση βρίσκεται λύση, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την τρίωρη επίσκεψή του και τη συζήτηση με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών της ΔΕ Κορυθίου του Δ.Τρίπολης

Τρεις ώρες κράτησε η αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα με τεχνικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιοχή του Ζευγολατιού και του Νιχωρίου της ΔΕ Κορυθίου Δ.Τρίπολης.Περιοχές, που, και στην τελευταία κακοκαιρία, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες.

Ο κ. Γιαννακούρας είχε διεξοδική συζήτηση με κατοίκους και των δύο χωριών καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης Νίκο Γεωργανόπουλο και επισκέφτηκαν διάφορα σημεία που υπάρχει πρόβλημα και κατέληξαν στην καταβόθρα του Ζευγολατιού, ώστε να δουν τι μπορούν να κάνουν για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη που συντάσσεται για το σύνολο του κάμπου της Τρίπολης.

Ο κ. Γιαννακούρας και οι μηχανικοί άκουσαν τους κατοίκους και μετά από αρκετή συζήτηση βρέθηκαν κάποιες λύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να υλοποιηθούν με μικρό σχετικά κόστος.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης υπήρχε ένταση το τελευταίο διάστημα μεταξύ των κατοίκων των δύο χωριών και πολλές αντεγκλήσεις, για το τι φταίει για τις συνεχείς πλημμύρες και τι πρέπει να γίνει,  αλλά τελικά υπήρξε ομοφωνία στις αποφάσεις και στις λύσεις που προτάθηκαν.

Πάντως ο κ. Γιαννακούρας σημείωσε πως δυστυχώς εκτός από τα καιρικά φαινόμενα που ήταν έντονα το πρόβλημα προκλήθηκε και από το γεγονός ότι έχουν κλειστεί χαντάκια από τους καλλιεργητές, ενώ υπάρχουν και πολλά πεταμένα πλαστικά και διάφορα αντικείμενα σε ρέματα και χαντάκια που μεταφέρονται με το νερό και αν κλείσουν οι καταβόθρες εσωτερικά τότε η περιοχή της Τρίπολης θα γίνει λίμνη. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως δεν κινδυνολογεί αλλά αυτό θα γίνει αν και οι ίδιοι οι πολίτες δεν είμαστε προσεκτικοί.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την περιοδεία που πραγματοποιήθηκε σε διάφορα σημεία των δύο χωριών καθώς και τις δηλώσεις του κ. Γιαννακούρα.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Dienstag, 19. Februar 2019