Σεμινάριο του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 15:49

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», ανταποκρινόμενο στο αίτημα που έχει εκφραστεί από την ομάδα ραδιοφώνου των εθελοντών του, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, σεμινάριο που απευθύνεται στο σύνολο της τοπικής κοινότητας.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Επικοινωνούμε, συνδεόμαστε, δημιουργούμε τη δική μας ραδιοφωνική εκπομπή».Στο σεμινάριο, που  θα είναι διάρκειας 3 δίωρων συναντήσεων, δημοσιογράφοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας θα αναφερθούν στις δεξιότητες επικοινωνίας μέσω ραδιοφώνου καθώς και στον τρόπο που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή.

Επίσης, οι εθελοντές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από το Κέντρο Πρόληψης στη μέθοδο της Συστημικής Καταξιωτικής Διερεύνησης, θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία από τη μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή τους στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης με τίτλο: «Το Κέντρο Πρόληψης στο Ραδιόφωνο». Με την εκπομπή αυτή, στοχεύουν στην ανάδειξη και τη δικτύωση ομάδων που δρουν εθελοντικά στην πόλη μας και έχουν καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Προσκαλούν τους ακροατές να συνδεθούν με τις επιθυμίες τους και να ονειρευτούν μια πόλη με ευκαιρίες, αξιοπρέπεια, φροντίδα στο συνάνθρωπο.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι:

1η  Συνάντηση : Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, ώρα 7-9 μ.μ.

2η  Συνάντηση: Τρίτη 8 Μαΐου 2018, ώρα 7-9 μ.μ.

3η Συνάντηση: Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, ώρα 7-9 μ.μ.

Το σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος, χωρίς οικονομική συμμετοχή, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2710235243, πρωινές ώρες.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνοι σεμιναρίου:

Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης.

Δημήτρης Μανιατάκος, Δημοσιογράφος, Προϊστάμενος Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης.