Σύγχρονες στάσεις στην Τρίπολη για την αστική συγκοινωνία…που αλλάζει! (vid)

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 17:05

Συνεχή δρομολόγια στον αστικό ιστό αλλά και περιφερειακά της πόλης

Δεκαέξι σύγχρονες στάσεις θα δημιουργηθούν στην Τρίπολη για τα αστικά λεωφορεία, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Νίκος Κουτσόγιωργας, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής. Οι στάσεις θα χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και έχουν επιλεγεί θέσεις που πληρούν όλα τα κριτήρια που προβλέπει ο Νόμος.Επιπλέον θα εκδοθούν περίπου 500 κάρτες με εκπτώσεις για τους φοιτητές, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για το Διοικητικό και Επιστημονικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σκοπός είναι να χρησιμοποιούνται όσο γίνεται περισσότερο τα αστικά λεωφορεία τα οποία θα εξυπηρετούν τους φοιτητές, λόγω και της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής από την φετινή χρονιά στην Τρίπολη, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι τους και με μικρό αντίτιμο να μετακινούνται στην πόλη.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του ΚΤΕΛ, του Πανεπιστημίου και του Δήμου και όπως ειπώθηκε θα δοθεί συνέχεια ώστε να βελτιωθεί η μετακίνηση των φοιτητών, αφού το Πανεπιστήμιο είναι ένα σημαντικό μετρήσιμο αγαθό για την πόλη της Τρίπολης.

Ζητήθηκε μάλιστα από τον Πρύτανη να υπάρχει συνεργασία και «πίεση» ώστε να γίνει άμεσα η μελέτη για το ψυχιατρικό νοσοκομείο, που ανήκει πλέον στο Πανεπιστήμιο, ώστε να δημιουργηθεί το campus.

Τονίστηκε ακόμα η ανάγκη να συνδεθεί το Πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν όλοι.

Επιπλέον όσον αφορά το δρόμο θα γίνει μία συζήτηση με την Περιφέρεια για να δουν αν θα προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση που είχε συμφωνηθεί με την απελθούσα περιφερειακή αρχή ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την διαπλάτυνση του δρόμου από το Δήμο.

Δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη.