Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΚΕ-ΚΝΕ στην 124 ΠΒΕ για μέτρα πρόληψης – προστασίας των στρατευμένων (+ph, vd)

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 20:47

Το απόγευμα της Πέμπτης 15/04, μπροστά από την κεντρική πύλη της 124 ΠΒΕ της Αεροπορίας Τρίπολης, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα της χώρας, εν μέσω πανδημίας. Μέσα από σύντομες ομιλίες των μελών του ΚΚΕ, ζητήθηκε από την Πολιτεία να προβεί άμεσα σε μέτρα, για την πρόληψη και προστασία των στρατευμένων από την πανδημία.

Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με θέμα τα προβλήματα των στρατευμένων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασικό αίτημα αφενός η Κυβέρνηση να πάψει να σκέπτεται αύξηση της θητείας και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και διαβίωσης των στρατευμένων.Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας, απαίτησε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα συγχρωτισμού και έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής των στρατευμένων νέων, αλλά και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μίλησε για δύο μαζικά κύματα κρουσμάτων κορωνοϊού το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πολλά κρούσματα στην Μεραρχία την παρούσα στιγμή.

Κλείνοντας, ο κ. Γόντικας ανέφερε ότι ΚΚΕ, ΚΝΕ και ταξικά σωματεία «παλεύουν» εντός και εκτός Βουλής, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των στρατευμένων παιδιών του λαού και να αντιμετωπιστούν οι άθλιες συνθήκες που υπάρχουν σε πολλά στρατόπεδα.

Από την πλευρά του, το μέλος του ΚΚΕ, Πλοίαρχος ΛΣ ε.α, Αργύρης Σμυρνής, τόνισε ότι, με αυτές τις δράσεις, γίνεται προσπάθεια να καταλάβει ο λαός το μέγεθος των προβλημάτων και στα Ελληνικά στρατόπεδα λόγω και της πανδημίας και παράλληλα της συμβολής στους στρατευμένους και στους μόνιμους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Σμυρνής πρόσθεσε ότι με όλες αυτές τις καταστάσεις στην Ελλάδα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν έρθει σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχουν οι εξοπλισμοί και τα δισεκατομμύρια που θα δαπανηθούν και ο «πόλεμος» των συμμάχων για τον εξοπλισμό της χώρας. Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλοι οι στρατευμένοι, αλλά και τα μόνιμα στελέχη, να έχουν αυτό που τους αξίζει.