Συγκέντρωση εργαζομένων για την προστασία των εργαζομένων σε σχέση με την υγεία στην Τρίπολη (video – pics)

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 20:30

Εκδήλωση από τα εργατικά σωματεία και συλλόγους την Πέμπτη 22 Απριλίου στην Πλατεία Πετρινού για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε σχέση με την υγεία.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι:Η κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πάνω από ένα χρόνο πανδημίας, είναι τραγική στη χώρα μας. Στην Αρκαδία τόσο το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όσο και τα Κέντρα Υγείας του νομού Αρκαδίας έχουν μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει στα σκαριά έτοιμο να καταθέσει στην Βουλή ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που έχει στο επίκεντρο την κατάργηση του 8ώρου και των υπερωριών, την περιστολή στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την επιβολή κυβερνητικού ελέγχου στα συνδικάτα και το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία

Παίρνουμε στα χέρια μας την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας!

Απαιτούμε:

Επίταξη και άνευ όρων ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.).

-Δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid19 εκτός Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως στο κτήριο της πρώην πολυκλινικής πίσω από τον ΟΣΕ στην Τρίπολη.

-Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

-Ειδικά για την Αρκαδία να καλυφθούν επειγόντως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδκού και τα ΚΥ.

-Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και το πανεπιστήμιο.

-Οργανωμένος υγειονομικός έλεγχος με ευθύνη των κρατικών φορέων για την εξάπλωση του ιού στα εργοστάσια και τις βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι.

-Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.

-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς, συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

-Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.