Συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων από «Το καλάθι του Πτωχού Αδερφού» σε δοκιμαζόμενες οικογένειες (+vd)

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 12:36
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Περίοδος εορτών για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα και είναι αλήθεια τέτοιες άγιες ημέρες αρκετές οικογένειες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και δυσκολίες στην περιοχή μας. Ο αριθμός αυτών των οικογενειών τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες και η πανδημία με τον κορωνοϊό.

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Το καλάθι του Πτωχού Αδερφού» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας το τελευταίο διάστημα συγκέντρωσε μια μεγάλη ποσότητα από τρόφιμα τα οποία μοίρασε σε δοκιμαζόμενες οικογένειες. Η ανταπόκριση των πιστών αλλά και των τοπικών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων συνέχισε να είναι μεγάλη και αυτή την περίοδο που εν’ μέσω πανδημίας και lock-down ήταν πιο δύσκολη η ανταπόκριση σε βοήθεια και τρόφιμα από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σουρλίγκα ο οποίος μίλησε στην κάμερα του DRT915.GR.Ο πατέρας Ιωάννης Σουρλίγκας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα ράφια του παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας πριν λίγες ημέρες με την ολοκλήρωση της διάθεσης τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη μπορεί να είχαν αδειάσει, ωστόσο σήμερα και μετά από λίγες ημέρες είναι και πάλι γεμάτα χάρη στην ανταπόκριση των πιστών που έφεραν πολλά τρόφιμα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους συνανθρώπους τους.

Την ώρα που το DRT915.GR μιλούσε με τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σουρλίγκα για «Το καλάθι του Πτωχού Αδερφού» ήδη είχαν ετοιμαστεί σακούλες με τρόφιμα για να διατεθούν σε οικογένειες σε χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης. Οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας άλλωστε συνεχίζει να στηρίζει οικογένειες που το έχουν ανάγκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πάντα με τη βοήθεια και ανταπόκριση των πιστών, γεγονός πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο στις δύσκολες μέρες και εποχές που διανύουμε.