Συγκέντρωση – σύσκεψη στις 13/06 στην κοινότητα Κοσμά για την προστασία του Πάρνωνα (+vd)

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 22:13
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (06/06) η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Επιχειρήσεων στα Καταστήματα και Επιχειρήσεις της Αρκαδίας, κα Παναγιώτα Πανούση, γνωστοποίησε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης – σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και Συλλόγων της ευρύτερη περιοχής του Πάρνωνα, με αφορμή τις προθέσεις για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Όρος Πάρνωνα.

«Ζούμε πλέον τις συνέπειες της πολιτικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της Πράσινης Ανάπτυξης. Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προώθησαν όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και στήριξαν οι δυνάμεις τους σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», ήταν η χαρακτηριστική εισαγωγή των όσων ανέφερε η κα Πανούση, κατακρίνοντας όλες τις ενέργειες και πολιτικές για την ανάπτυξη και εξέλιξη της Ενέργειας με Ανανεώσιμες Πηγές και αναφέροντας τις συνέπειες που αυτές έχουν στην κοινωνία και το Περιβάλλον.Η κα Πανούσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «ο ενεργειακός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των πλούσιων ενεργειακών πηγών που διαθέτει η χώρα μας (ορυκτά, καύσιμα, φυσικό αέριο, νερά, αέρας, ήλιος κ.λπ.), πρέπει να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες για φτηνό ρεύμα για τα λαϊκά στρώματα και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών Ομίλων.».

Παράλληλα τονίστηκε ότι θα πρέπει «να απαιτηθεί η μη παραχώρηση άδειας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή. Να απορριφθούν οι αιτήσεις εγκατάστασης αιολικών πάρκων. Να απομακρυνθούν ανεμογεννήτριες που είναι κοντά σε χωριά. Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τους αντιπεριβαλλοντικούς Νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς Ομίλους για εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Ρεύμα φθηνό για το λαό μα δραστική μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του πράσινους τέλους και των άλλων ανταποδοτικών τελών που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς. Μείωση του αγροτικού ρεύματος και τους πετρελαίου. Καμία διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κ.α.».

Τέλος γνωστοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – σύσκεψη στην πλατεία της Κοινότητας Κοσμά την Κυριακή (13/06) και ώρα 11:00. Μάλιστα σύμφωνα με την ενημέρωση θα αναχωρήσει από την Τρίπολη λεωφορείο το πρωί της Κυριακής στις 08:00 από την πλατεία Πετρινού.