Συλλαλητήριο Π.Α.ΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ (φωτο)…

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 16:45

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα πανελλαδικά το Π.Α.ΜΕ, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, διεκδικώντας τη μη ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, την άμεση κατάργηση όλων των αντιλαϊκών συμφωνιών, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησε και το Π.Α.ΜΕ Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, συνεπικουρούμενο από την Π.Α.ΣΥ, την Ο.Γ.Ε, το Μ.Α.Σ και την ΠΑΣΕΒΕ. Το μέλος του γραφείου περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γόντικας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι να ξεπεραστεί από τους εργαζόμενους η τρομοκρατία που επιχειρείται από την κυβέρνηση, την Ε.Ε., τα κεντρικά ΜΜΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου και να συστρατευτούν μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και του Π.Α.ΜΕ για βαθύτερες αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Σχολιάζοντας την επίσκεψη Μέρκελ, είπε ότι ήρθε να στηρίξει οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών και να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση, για τη λήψη ακόμα πιο άγριων μέτρων. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Γραμματείας Π.Α.ΜΕ Αρκαδίας, κ. Πάνος Νικολόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε την Άγκελα Μέρκελ “εκπρόσωπο των ευρωπαϊκών μονοπωλίων” που ήρθε να “κατακρεουργήσει ό,τι απέμεινε από το λαϊκό εισόδημα”. Διερωτήθηκε τί έγιναν τα δις που υφαρπάχθησαν εκβιαστικά από τον ελληνικό λαό και προέβλεψε ότι και η επόμενη δόση των 31,5 δις θα διατεθεί κυρίως για ανακεφαλαιοποίηση.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Νικολόπουλου, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Α.Κ.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ