Συλλαλητήριο στην Τρίπολη και συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού (+ph, vd)

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Μετά την τετράωρη στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ακολούθησε συλλαλητήριο και συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού στις 18:00 από στελέχη του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Αρκαδίας, του ΠΑΜΕ Αρκαδίας, σωματείων και συνδικάτων του Νομού Αρκαδίας.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Λίγο μετά τις 17:30 ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας πορεία μέχρι την πλατεία Πετρινού όπου από τις 18:00 συνεχίστηκε η συγκέντρωση των απεργών. Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, στις οποίες εκφράστηκε η αντίθεσή για το εργασιακό Νομοσχέδιο και όσα αυτό προβλέπει.



ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας εξέφρασε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό και μεταξύ άλλων ακόμη και στις ανακοινώσεις του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.».

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την πλευρά τους το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου και το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων για τα βασικά αιτήματα τους αναφέρουν:

«Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Απαιτούμε την κατάργηση:

– του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς.

– του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.

– των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

– του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.

– των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Δεν υποχωρούμε!

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.».

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Θα υποβληθεί ένσταση για την μονάδα ζωοτροφών στο Αθήναιο
Επόμενο άρθροΝ.Τσιαμούλος για φυσικό αέριο: “Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια…”