Σύλληψη 4 ατόμων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα μέσω Αερολιμένα Καλαμάτας 

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 10:20

Συνελήφθησαν, χθες (28.5.2019) το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, μία (1) 22χρονη και τρεις (3) άνδρες, ηλικίας 25, 32 και 34 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή του 25χρονου και του 34χρονου, δύο (2) διαβατήρια Αρχών Πακιστάν, καθώς και ισάριθμες άδειες διαμονής των Ελληνικών Αρχών.

Ομοίως, στην κατοχή 32χρονου και της 22χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας, ενώ αυτοί συνόδευαν και το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο υπέδειξαν ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Ιταλίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.