Σύλληψη ανήλικου για ληστεία ηλικιωμένης

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 11:42

Συνελήφθη, στις 7.5.2016 το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ανήλικος ημεδαπός, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη έναν (1) ανήλικο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται και άγνωστους συνεργούς.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι ο ανήλικος, μαζί με ακόμη έναν (1) ανήλικο, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους, στις 7.5.2016 το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ηλικιωμένη ημεδαπή το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρήματα.

Μετά από άμεση κινητοποίησηαστυνομικών τηςΟμάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ο ανήλικος εντοπίστηκε στη Σπάρτη Λακωνίας, όπου και συνελήφθη.

Επιπλέον, για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη μία (1) 44χρονη ημεδαπή και ένας (1) 48χρονος ημεδαπός, γονείς του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του ανήλικου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.