Συλλήψεις αλλοδαπών στην Αρκαδία για παράνομη παραμονή

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 09:42

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην Αρκαδία, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Η αναλυτική ενημέρωση:Συνελήφθησαν εξήντα πέντε (65) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εννέα (109) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια τριάντα ένα (931)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα οχτώ (658) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα οχτώ (238) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε Αργολίδα και Λακωνία

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, σουγιάς κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 15.9.2020 έως και χθες (18.9.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα ένα (931) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια ογδόντα δύο (682) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα εννέα (249) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα οχτώ (658) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εννέα (109) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα πέντε (65) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.