Συλλήψεις και κατάσχεση λαθραίου καπνού και τσιγάρων

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019 10:59

Συνελήφθησαν, χθες (8.12.2019) το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 35 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (8.12.2019) το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οίκημα στο οποίο διαμένουν, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:  • -50- συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους -2.500- γραμμαρίων,
  • -100- πακέτα με λαθραία τσιγάρα και
  • -130- συσκευασίες περιέχουσες -7.500- είδη καπνικών προϊόντων (χαρτάκια, φιλτράκια), τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα κατασχεθέντα θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.