Σύλλογος Μηχανικών…

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 13:39

ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας καλεί τα μέλη του, Επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς, σε έκτακτη γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 27/06/2001 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 , στην ισόγεια αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 19, με θέματα:1)Νέος υπό έκδοση νομός τροπή έκδοσης αδειών δόμησης

2)Γη υψηλής παραγωγικότητας και εκτός σχεδίου δόμηση.

3)Περιορισμοί Δόμησης στο Μαίναλο.

4)Λειτουργία των υπό αναδιάρθρωση υπηρεσιών.

5)Κανόνες Δόμησης –Γ.Π.Σ   – Σ.Χ.Ο.Α.Π.

6)Μηχανικοί σε κρίση.

Με αφορμή αυτή τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας Γιώργος Καρούντζος μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συρρίκνωση των πολεοδομιών και στις αλλαγές έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που προωθούνται από την κυβέρνηση και βρίσκει σύμφωνους τους μηχανικούς.

Επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου μηχανικών ανέφερε ότι οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα, με δεδομένο ότι η οικοδομική δραστηριότητα λόγω κρίσης, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει.

«Η ύφεση – επεσήμανε – έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Από το 2009 έχει αρχίσει να πλήττεται η οικοδομή και η ύφεση άγγιξε στην Αρκαδία το 40%, το 2010 έφτασε το 50% και από την αρχή του χρόνου ως σήμερα έχουμε πτώση 80% σε σχέση με το 2009 σε όγκο δουλειάς. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2009 εκδόθηκαν 400 άδειες οικοδομής, το 2010 εκδόθηκαν 230 και από την αρχή του χρόνου έχουν εκδοθεί μόνο 60 άδειες και αυτές βέβαια είναι μικρής έκτασης εργασιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρούντζος.